Már pénteken elkezdődtek a karácsonyváró programok advent harmadik hétvégéjéhez kapcsolódóan Hatvanban. Ezen a napon a Polifónia Vegyeskar adott koncertet a Grassalkovich-kastély dísztermében. Szombaton is fényárban úszott a Kossuth tér, a vásári forgatagot Szabó Ádám ünnepi koncertje tette még hangulatosabbá, a zenész feleségével közösen is énekelt a színpadon.

Vasárnap délután megtelt a Hatvani Evangélikus Templom, Szekeres Tamás hozta el a Benned szól a dal – 25 év az Omegában zenei produkcióját. A szakrális műsorban közreműködött a Hatvani Ökumenikus Vegyeskar. A program a főtéren folytatódott, a Kossuth teret ezen a napon is kürtőskalács és a forraltbor fűszeres illata lengte be, a gyerekeket pedig most is várta az ingyenes körhinta, és a csacsikat is meg tudták simogatni. Kézművesek is kitelepültek, bódéiknál és asztalaiknál ajándéktárgyakat lehetett vásárolni, így például ünnepi dekorációkat, díszeket és játékokat.

Sokan gyülekeztek Hatvan adventi koszorúja körül, ahol Kocsik Mónika evangélikus lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.

Eljött Isten szeretete Jézus Krisztusban, és minden egyes nap be tud lépni az életünkbe, és megkapjuk tőle azt amire igazán vágyunk, szükségünk van. A békességet, a szeretetben töltött együttlétet, a meglepetés örömét. Reménnyel telve várjuk most is a karácsony ünnepét, advent harmadik vasárnapján – fogalmazta meg.

A beszédet követően a lelkésznő gyerekek segítségével gyújtotta meg a harmadik gyertyát. Így már az öröm lángja is ég, jelezve, hogy a következő vasárnap a szentestét ünnepeljük.

Eseményekből jövő hét szombaton sem lesz hiány, december 23-án folytatódik az Advent Hatvanban programsorozat. A Liszt Ferenc Művelődési Házban 16 órától a Szirkék ad karácsonyi koncertet, majd 16 óra 45 perctől Takács Nikolas szórakoztatja a közönséget a Kossuth téren. Ezt követően 17 óra 30 perckor Horváth Richárd polgármester meggyújtja az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Fotó: Albert Péter