Már reggel sorakoztak az emberek a Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodájának bejáratánál. A szervezet a karácsonyi ünnepek közeledtével idén is szeretetcsomaggal kívánta könnyíteni a nehéz helyzetű hatvani cigány családokat. Mészáros Ferencné azt mondta, hogy nagy segítséget jelent neki ez a fajta támogatás. 

Összesen százötven csomagot osztottak ki, melyek tartalmaztak egyebek mellett száraztésztát, lisztet, konzerveket, készételeket, valamint gyümölcsöt és édességet is. Baranyi Krisztián, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője elmondta, hogy azt tapasztalják, a magas élelmiszerárak sok családnak okoznak mindennapi gondot. Hozzátette, hogy ebben az évben is több karitatív megmozdulásuk volt. 

Önkormányzatunk az idei évben is lehetőségeinkhez képest mindent megtett annak érdekében, hogy segítsük a hatvani romákat – foglalta össze.

Így például a tanév végén oklevéllel tüntették ki a jól tanuló roma diákokat, ajándékoztak ingyenes strandbelépőket, valamint terményosztást is tartottak, ahol százötven adag burgonyát és hagymát juttattak el a rászorulók részére. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat jövőre is több segítő akcióval készül.

Fotó: Albert Péter