Szerda délelőtt kezdődött a 44. Hatvani Karácsony Kupa a Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnokban. A teremlabdarúgó torna a térség egyik legnépszerűbb téli sporteseménye. Ezen a napon a Senior mezőny alapszakaszának meccseit láthatták a nézők, csütörtökön pedig a felnőtt férfi csapatok mérték össze tudásukat a selejtezőkön.

Pénteken a rájátszások és a középdöntők után a végső összecsapásokat is megtartották. Öregfiúk kategóriában a mindent eldöntő mérkőzésen a Perla-X és a Fermester „Junior” játszott egymás ellen. A bajnok végül két gólos előnnyel a Fermester „Junior” lett. A csapatkapitány úgy fogalmazott, hogy jól összeszokott társaság az övék. Hozzátette, most először indultak Senior korosztályban. – Rendszeresen veszünk részt a Karácsony Kupán, hatalmas sikerélmény és öröm a győzelem. Azonban ettől sokkal fontosabb, hogy a csapatot egy hosszú évekre visszanyúló baráti társaság alkotja, így nagy az összhang közöttünk a pályán is – részletezte Szabó Viktor.

A felnőtt férfi mezőnyben is izgalmas meccseken szurkolhatott a közönség. A mindent eldöntő összecsapást a Fortuna Junior és a Vamav-Metcom Kft. játszotta. A mérkőzés 0:0-s döntetlennel ért véget, mely után büntetőrúgások következtek, a párharcot végül a Vamav-Metcom Kft. nyerte meg. A győztes csapat kapitánya elmondta, hogy mindkét mezőnyben indultak. Kiemelte, hogy kemény ellenfeleket kaptak, így nagy koncentrációt igényelt a játék. – Volt 4-5 olyan csapat, akikről azt tudom mondani, hogy feladták a leckét. Főképp a fiatalok, szerintem túlteljesítettek mindenkin – tette hozzá Bartha Balázs.

Szombaton a hölgyeké volt a főszerep, ezen a napon ugyanis ők versengtek egymással. A 12 csapatos mezőnyben három hatvani induló képviselte a várost. Aranyérmes a Metis NFC lett, második helyen a MTK „fehér” végzett, a harmadik helyet a TFSE-11Teamsports szerezte, míg a negyedik helyezést a Hatvan Futsal-Logicon érdemelte ki. Farkas Klaudia, a budapesti Metis NFC csapat kapitánya elmondta, hogy harmadik alkalommal vettek részt a Karácsony Kupán. – Most is nagyon színvonalas tornán szerepelhettünk, erős ellenfelekkel játszottunk. A tavalyi Futsal ezüstérmes, illetve a kupadöntős TFSE is itt volt – mondta.

A díjátadókon a városvezetők is jelen voltak, a szombati zárónap ceremóniáján Horváth Richárd polgármester és Kondek Zsolt önkormányzati képviselő adta át a legjobbaknak járó jutalmat. Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke azt mondta, hogy a Karácsony Kupa minden évben újabb korosztályokat szólít meg. – Nagyon nagy örömömre szolgált, hogy a felnőtt kategóriában tegnap olyan csapat játszotta a döntőt, akik előtt ott a jövő, 16-18 évesek mérkőztek egy idősebb korosztállyal. Nagyon ügyesek voltak a fiúk. Ez is mutatja, hogy azok az fiatalok, akik szeretik a labdarúgást, nagy kihívás és presztízs, hogy itt lehettek – foglalta össze.

A sporteseményen jutalmazták még a három kategória legsportszerűbb csapatát, legjobb kapusát, legjobb játékosát, valamint a gólkirályt. A négynapos teremlabdarúgó tornát ebben az évben is Sánta Gyula emlékére ajánlották, aki évtizedekig volt a rendezvény főszervezője.

A 44. Hatvani Karácsony Kupa eredményei:

Senior mezőny
1. helyezett: Fermester „Junior”
2. helyezett: Perla-X
3. helyezett: OKTAT60-Karifa
4. helyezett: DEKO

Fair play csapat: DEKO
Legjobb kapus: Dobos Zsolt (Fermester „Junior”)
Legjobb játékos: Szabó Viktor (Fermester „Junior”)
Gólkirály: Fekete Viktor (Perla-X)

Férfi mezőny
1 helyezett: Vamav-Metcom Kft.
2. helyezett: Fortuna Junior
3. helyezett: KEX Autósiskola
4. helyezett: OKTAT60 Kft.

Fair play csapat: KEX Autósiskola
Legjobb kapus: Kovács Tamás (Vamav-Metcom Kft.)
Legjobb játékos: Szabó Roland (OKTAT60 Kft.)
Gólkirály: Mukai Yukumo (Fortuna Junior)

Női mezőny
1. helyezett: Metis NFC
2. helyezett: MTK „fehér”
3. helyezett: TFSE-11Teamsports
4. helyezett: Hatvan Futsal-Logicon

Fair play csapat: Csepel TC
Legjobb kapus: Bajók Ida (MTK „fehér”)
Legjobb játékos: Orosz Eszter (Hatvan Futsal-Logicon)
Gólkirálynő: Balogh Noémi (TFSE-11Teamsports)

Fotó: Rozgonyi Dezső
Az eseményről készült teljes képgaléria megtekinthető a Hatvani Hírlap Facebook-oldalán.