Hosszú utat tett meg a Mikulás pénteken Hatvanban. Reggel a kórházban és bölcsődékben látogatta meg a gyerekeket, tíz órától pedig már az óvodásokat és az általános iskolásokat látta vendégül a főtéren, akik versekkel és dalokkal kedveskedtek neki.

– Nagyon jó érzés, hogy mondókákkal és énekekkel készültek az érkezésemre. Ebben az évben sem hoztam virgácsot, hiszen idén is minden gyerek nagyon jól viselkedett. Rengeteg levelet és rajzot kaptam, igyekeztem minden kívánságot teljesíteni – mesélte a Mikulás.

A kicsik már nagyon várták, hogy megérkezzen a Mikulás. Volt, aki azt is elárulta, hogy mit írt korábban a Télapónak.

– Már régen megírtam a Télapónak a levelemet, amiben mesefilmet kértem tőle – mondta el a Varázskapu Óvodába járó Mezei Dóra.

Kronovetter Kristóf egy komplett vacsorát készít a Télapónak és a szánhúzóinak. – A Mikulást süteménnyel és tejjel várom, a rénszarvasainak pedig répát és sót készítek a ház elé – tette hozzá.

Horváth Richárd elmondta, hogy öröm látni azt, hogy ennyi vidám gyermek van a Kossuth téren. Természetesen minden évben elhívják a Mikulást Hatvanba, hiszen a kicsiknek nagy élmény, ha találkoznak vele. Hozzátette: a Kossuth téren megnyitott a karácsonyi vásár, és felállították az ünnep egyik legszebb jelképét, a város karácsonyfáját. A polgármester bízik benne, hogy sokan kilátogatnak majd az ünnepi díszbe öltöztetett Kossuth térre, ahol karácsonyig csaknem minden nap lesznek programok.

A hétvégén folytatódik a Téli rendezvénysorozat. Szombaton 16.45- kor Wolf Kati érkezik a Kossuth térre és előadja legismertebb slágereit. Vasárnap pedig 16.00 órától a Belvárosi Református Templomban a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai adnak műsort, majd 18.00-kor Lestyán Balázs alpolgármester meggyújtja a város adventi koszorúján a második gyertyát.