A gyermekek legnagyobb örömére Hatvanba látogatott a Mikulás. Elsőként az Albert Schweitzer Kórház gyerekosztályára érkezett, ahol a kicsik már nagyon várták őt. A kezdeti megilletődöttség után gyorsan feloldódtak, és együtt, közösen énekeltek neki. A télapó pedig nem érkezett üres kézzel, az ajándékok kiosztásában Horváth Richárd polgármester, valamint Szinyei András és Lestyán Balázs alpolgármesterek voltak a segítségére.

– Minden évben a Mikulással közösen meglátogatjuk a kórház kis betegeit, akiknek egy csokoládéval igyekszünk mosolyt csalni az arcukra, ezzel is segítve a gyorsabb gyógyulásukat – mondta el Horváth Richárd polgármester. A „nagyszakállú” a Hajós Alfréd úti és a Mohács utcai bölcsőde apróságainak is készült meglepetéssel, akik nagy örömmel fogadták őt. – Mi már napokkal ezelőtt elkezdtünk készülni a Mikulás érkezésére. A gyerekek piros csizmákat festettek, és dalokat, mondókákat tanultak – fogalmazott Nagy Zoltánné, a Mohács úti bölcsőde vezetője.

A Kossuth téren a télapó egész nap várja azokat, akik év közben jól viselkedtek. Elsőként az óvodások, majd az általános iskolások érkeznek a Mikuláshoz, délután négy órától pedig bárki találkozhat vele a főtéren.