Folytatta útját a Télapó, így minden óvodába, bölcsődébe és általános iskolába eljutott, hogy kiossza az ajándékait. A Hatvani Hajós Alfréd úti Bölcsődébe kezdte a napot a nagyszakállú, ahol a kicsik már nagyon várták az érkezését.  A csöppségek csillogó szemekkel vették át az ajándékokkal teli mikulás csomagot. A Télapó a Hatvani Brunszvik Teréz Óvodába is betért, először az ablakon kopogtatva jelezte, hogy megérkezett. A gyerekek itt is dalokkal készültek a híres piros ruhásnak, és egy verset is elszavaltak.

A gyerekek az édességcsomagok átvétele után nagy örömmel részletezték, hogy egész évben jól viselkedtek és otthon is sokat segítenek, ezért kapták az ajándékot. – Igyekeztem jól viselkedni, ennek meg lett az eredménye, hiszen nagyon sok csomagot kaptam, alig fér el az ablakban – részletezte Gyoroki Erik. – Néha előfordul, hogy egy kicsit rosszalkodom, de szoktam segíteni a testvéremnek is és ezt látja a Mikulás – mondta Ficsor Zita.

Nem csak a bölcsikben és az óvodákban járt a Mikulás, az iskolásokat is meglátogatta. Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolába is betért a nagyszakállú, ahol az egész iskola kórusban énekeltek neki. Ide sem érkezett üres kézzel, édességekkel teli csomagokat osztott szét a gyerekek között. Seres Borbála elmondta, hogy már nagyon várta a mikulás érkezését és sok hasznos ajándékot kapott. – A Télapó mindig kitalálja, hogy mire van szükségem. Ajándékozott nekem egy könyvet, amit már régóta szerettem volna és édességeket is kaptam.

A Mikulás idén is ellátogatott a hatvani kórházba, hogy az ott tartózkodó kis betegeket felvidítsa, és arcukra mosolyt csaljon a meglepetésekkel.

Szerencsére a kórházban ezúttal nem volt sok kis beteg, de az ajándékokat még a legkisebbek is megkapták, így a hét hetes Bertalan is rácsodálkozott a piros csomagra. – Nem így terveztük az első Mikulás ünnepünket, de nagyon örültünk a meglepetésnek. Bercike még nem sokat ért ebből, de csodálkozva figyeli a piros csomagot – mondta Tárcza-Pap Judit, aki hét hetes kisfiával nagyon várja, hogy a karácsonyt már otthon ünnepeljék.

A Mikulás a kórházban is sok jó kívánsággal látta el a gyerekeket.- Nagyon örülök annak, hogy eljutottam a kórházba a gyerekekhez és sikerült meglepetést okozni nekik. Kívánom, hogy mielőbb gyógyuljanak meg, egyenek sok zöldséget és gyümölcsöt, hogy egészségesek legyenek – részletezte a Mikulás. Aki esetleg nem találkozott a Télapóval a városi intézményekben, az délután a Kossuth téren személyesen is találkozhatott vele.

Fotó: Albert Péter, Ocsovai Zoltán, Rozgonyi Dezső