A Hajós úti bölcsiben indította a napját a Mikulás, most is sok csomaggal érkezett. A gyermekek pedig kissé félénken fogadták az ősszakállú vendéget, aztán persze feloldódtak és énekeltek neki. A gyors barátkozást követően pedig sorban átvehették a nekik szánt ajándékokat. A Mikulás a Vörösmarty téri óvoda ablakán is bekopogott, így jelezte a gyermekeknek, hogy pillanatokon belül találkozni fognak. Nagy puttonnyal érkezett meg a csoportokba, ahol a kicsik műsorral várták. Számtalan verssel és énekkel köszöntötték a Mikulást. Ő pedig nagyon örült ennek, és persze annak is, hogy ahogy hallotta, mindenki nagyon jó gyermek volt egész évben. Név szerint szólította a gyerekeket, akik így vehették át a finomságokkal teli csomagot. A kicsik pedig örültek a vendégnek, többen azt mondták, már levélben megírták neki, hogy mit szeretnének és reggelre meg is kapták azt, benne volt a csizmájukban. Horváth Fanninak az édességek mellett ruhát, Knitli Benedeknek Minecraftot, Bánkúti Zelmának jégvarázsos takarót, míg Szentgyörgyi Leventének csokit hozott a nagyszakállú.

A Télapó a Hatvani Brunszvik Teréz Óvodába is betért, hogy megajándékozza a gyerekeket, akik már nagyon várták. A kicsik az ölében ülve mesélték el, hogy milyen jól viselkedtek idén. Nagy-Varga Mátyás az idén karácsonyi rajzokkal készült a Mikulásnak az ajándékok viszonzásaként.

Nem csak a bölcsikben és az óvodákban járt a Mikulás, az iskolásokat is meglátogatta. A Kodályban az alsósok épp a tornateremben voltak, amikor megérkezett hozzájuk a Télapó. Gyorsan, osztályonként rendeződtek és így kaphatták meg az édességeket.

A Lesznaiban folytatta útját az őszszakállú, ahol a kicsik és a nagyok a feldíszített tornateremben készültek az érkezésére. Az ajándékok szétosztatása után a Mikulással közös képet is készíthettek a gyerekek.

Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola tanulóira is gondolt a piros ruhás és nekik is készült meglepetésekkel. Az alsósok izgatottan várták, hogy megkapják a jól megérdemelt csomagjaikat. Könczöl Kristóf azt mondta, hogy már kitisztította a csizmáját az ajándékoknak. Seres Borbála és Kolesza Kenéz pedig már kikészített a Mikulásnak egy pohár tejet és egy tányér süteményt.

A Télapó minden évben meglátogatja a kórház kis betegeit is. Igyekszik mosolyt csalni az arcukra és ezzel segíteni a gyógyulásukat. A Mikulás azt mondta, nagyon sok jó gyerek volt az idén és szeretné, ha jövőre is ilyen jól viselkednének. Azt üzeni a gyerekeknek, hogy ne csak az ünnepek alkalmával mutassák ki a szeretetüket, hanem egész évben. A Télapó több mint ezernyolcszáz csomagot osztott ki a gyerekek között és figyelt azokra is, akiknek különböző ételallergiájuk van.

Fotó: Albert Péter, Nagy-Varga Roland, Szabó Béla