Varázsló és denevér jelmezbe öltözött és festett arcú gyerekek, valamint felnőttek gyűltek össze – idén rendhagyó módon – a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében. A kedvezőtlen időjárás miatt tartották ezen a helyszínen a Lámpás Felvonulás elnevezésű programot. A városi felvonulás így elmaradt, de a jókedvet az eső sem tudta elmosni. Patkós Emili Rita már nagyon várta ezt az eseményt, ő „A halott menyasszony” című mese egyik főszereplőjének öltözött. – Sokat készültem erre a programra, a jelmezemet anyukám csinálta, főleg függönyökből – mondta.

Az eseményt már ötödik éve szervezi a Tourinform Hatvan, a cél, hogy összefogjanak a hatvaniak és közösen szórakozhassanak – közölte Schoblocher Bernadett, a tájékoztató központ vezetője. – Öt éve szervezzük a lámpás felvonulás elnevezésű programunkat, a célunk az volt, hogy lámpással jöjjenek a felnőttek és gyerekek, és egy közösségi sétát tegyünk Hatvan főterén. Sajnos most az időjárás közbeszólt, így a séta elmaradt, de a közös szórakozás nem mondta.

Az eseményen az elmúlt évekhez hasonlóan fellépett a Dalvarázs Show Kórus. A tagok boszorkánykalapban, különleges jelmezekben adták elő a dalokat. A programhoz emellett idén csatlakozott a vadászati múzeum is, az intézmény egy flashmobbal készült a rendezvényre. A résztvevőket végül cukorral, csokival és teával lepték meg a szervezők.