Folyamatosan érkeztek az emberek a Grassalkovich Művelődési Házba szombat reggel az ingyenes ruhabörzére. A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület Szeretet Szombat elnevezésű eseményén egyebek mellett baba- és gyerekholmi, játékok, téli kabátok és bélelt bakancsok közül válogathattak az érdeklődők. – Nagy segítséget jelent nekünk ez a lehetőség, két gyermekem van, nekik keresek ruhákat – mondta Baranyi Klaudia. Az esemény nem csak hatvaniakat vonzott, Lantos Józsefné például Kartalról érkezett a művelődési házba. – Szívesen jövök, mert tudom, hogy szeretettel adják a holmikat. Boldog vagyok, amikor találok egy-két olyan nadrágot vagy felsőt, amit örömmel hordok majd – foglalta össze.

Idén ez volt a harmadik alkalom, hogy megszervezték a Szeretet Szombatot. Az ingyenes ruhabörze célja, hogy ilyen módon is támogassák a rászoruló családokat – mondta az egyesület elnöke. Smidné Vereb Julianna kiemelte, hogy a megmozdulásuk nemcsak a látogatók körében népszerű, egyre több adomány érkezik hozzájuk.

A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület a Máltai Szeretetszolgálattal közösen végzi ezt a tevékenységét. A tőlük kapott ruhákat szoktuk kínálni, természetesen nem csak hatvaniaknak. Most már nagyon sokan megkeresnek minket felajánlással és hagyatékkal, aminek szintén nagyon örülünk. Például a jövő héten egy gáztűzhelyt és egy gyerekágyat fogunk kiközvetíteni – részletezte.

Az eseményre most is több száz kiló ruhát gyűjtöttek össze, és csaknem százan látogattak el. A Hatvani Karitatív Összefogás Egyesület ebben az évben több programmal készül még. A karácsonyi ünnepekhez közeledve gyerekeknek szerveznek majd kakaópartit, valamint a szokásos ételosztást is megtartják.

Fotó: Rozsgonyi Dezső