Idén is meghosszabbított nyitvatartással készülnek a mindenszentekre és halottak napjára a városban, november 2-ig reggel hét órától este nyolcig tart nyitva mind az újhatvani, mind pedig az óhatvani temető. Mindkét helyszínen több lehetőség lesz a parkolásra. Az újhatvani temetőnél a bejárat előtti területen, valamint az oldalsó parkolóban hagyhatják autóikat a helyszínre látogatók. Az óhatvani temetőnél a Horváth Mihály úti, az Újvilág utcai, valamint a Temető úton kialakított bal oldali, és a hátsó nagy parkolót használhatják.

Tímár Dávid, a Hatvani Szolgáltató Kft. ágazatvezetője tájékoztatott, hogy ebben az időszakban a belső parkolókat bárki használhatja, a parcellák közelébe pedig most csak azok mehetnek járműveikkel, akik mozgásukban korlátozottak. Hozzátette, ebben az időszakban a temetőkben nagyméretű táblák is jelzik majd a közlekedést, annak érdekében, hogy gördülékenyen történjen a ki- és behajtás. Idén is többen segítenek majd a forgalomirányításban, így a Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai, a közterület-felügyelők, a polgárőrök, egy biztonsági cég tagjai, valamint a rendőrség munkatársai is jelen lesznek. 

Tomcsányi Andrea rendőr őrnagy kifejtette, hogy a nyugodt megemlékezés biztosítása érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a balesetveszély csökkentésére, az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására. – Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a közlekedés során tartsák be az előzési és a kanyarodási szabályokat és az elsőbbadásra vonatkozó előírásokat is, valamint a sebesség korlátozásokra is figyeljenek, mindezek mellett tartsanak megfelelő követési távolságot. Fontos továbbá, hogy minden esetben használják a passzív biztonsági eszközöket is – emelte ki.

Hozzátette: lehetőség szerint a temetőbe ne vigyenek magukkal értékeket, amennyiben ez mégis szükséges, akkor legyenek körültekintőek és ne hagyják a sírokon a táskáikat felügyelet nélkül. Amennyiben valaki autóval érkezik, a jármű utasterében ne hagyjon értéket jól látható helyen, valamint győződjön meg arról, hogy az ajtókat, ablakokat is bezárta.

A temetőkben a gondnokok is folyamatosan dolgoznak az ünnepkor. Mindezek mellett az előző évekhez hasonlóan, idén is cédulákkal jelzik a hozzátartozóknak a sírhelyekkel kapcsolatos teendőket, melyeket az iroda épületében tudnak rendezni az emberek. Továbbá fontos, hogy éghető anyag közelébe ne helyezzenek mécseseket, a gyulladás elkerülése érdekében.

Kezdőkép: archív