Osztálytermekben és az iskola folyosóin várakoztak a Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. Párba állva sorakoztak, izgalommal várták, hogy utoljára végigsétáljanak évfolyamtársaikkal az intézményben. Csikó Adrienn elmondta jól érezte magát az iskolában töltött idő alatt, hiszen sok barátot szerzett itt. A ballagó kiemelte folytatni fogja tanulmányait. – Szeretnék több szakmát elsajátítani, de legfőbb célom, hogy logisztikusként sikeresen elhelyezkedjek. És bízom benne, hogy az osztálytársaimmal is sokszor fogunk találkozni és továbbra is tartjuk majd a kapcsolatot – részletezte.

Kürti Tamás is úgy véli, hogy az intézményben életre szóló barátságok alakultak ki, társaival sok szép emlék köti össze. – Nagyon sok élményt szereztem az iskolában, kedvesek voltak a tanáraink is, örömmel gondolok vissza az elmúlt évekre. A jövőben szeretnék nehézgép kezelőként elhelyezkedni, így én is folytatni fogom a tanulmányaimat – mondta.

Az intézmény bejáratánál várakoztak a ballagó osztályok, ezt követően körbesétálták az iskolájukat. Az alsóbb évfolyam sorfala mellett haladtak el. 11 osztály búcsúzott el a DISZI-től. Sétájuk az iskola udvarán ért véget, ahol a pedagógusok felelevenítettek az elmúlt éveket, így beszéltek az osztályok teljesítményéről, valamint a választott szakmák iránti elköteleződésről is.

Ezt követően a ballagók hozzátartozói átadhatták a csokrokat, lufikat és egyéb ajándékaikat szeretteiknek, majd a diákok műsora következett. A ballagáson az idézetek és versek mellett zenés produkciók is elhangzottak, így volt például énekes előadás is, valamint egy gitár és egy hegedű is felcsendült az eseményen. A műsorok után pedig Vincze Dániel, az intézmény igazgatója búcsúzott a diákoktól. – Nincs annál nemesebb feladat, mint nevelni és tanítani a jövő szakembereit. Éveken át figyelemmel kísérni életüket és elősegíteni szakmai fejlődésüket. És nincs annál nehezebb, de egyben felemelőbb pillanat, amikor egyre közeleg a felnőtté válás és büszkén, elégedetten engedhetjük el a kezeteket. A tarisznya a vállakon, neki láthattok a vándor útnak. Merjetek élni a felbukkanó lehetőségekkel és kívánom, hogy valósítsátok meg az álmaitokat – részletezte.

A ballagási ünnepségen már hagyomány, hogy díjazzák a diákokat elért eredményeikért, közösségi aktivitásukért. Most is a legeredményesebb végzősök elismerésben részesültek. Az ünnepség végén a ballagó osztályok felkötötték szalagjukat az iskola zászlójára, rajta választott idézetükkel, melyeket egyesével el is mondtak búcsúzóul ballagási ünnepségükön.

Fotó: Albert Péter