Ismét felbőgtek a motorok a strand mögötti pályán, ugyanis pénteken elindult a háromnapos roncsderby verseny. A program péntek délután időmérő edzésekkel indult, folyamatosan épültek a depók, estére pedig igazi bulihangulat kerekedett amikor is a Treff zenekar adott koncertet. Ezután szombat délelőtt a Városháza előtt ünnepélyes megnyitó keretein belül hivatalosan is elindították a XX. Európa – bajnoki, XXVII. Nemzetközi meghívásos Roncsderby futamot. A versenyben résztvevő autók hangos és látványos felvonulása után többek között Tarsoly Imre önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket. – Hatvan neve már összeforrt a roncsderby versenyek fogalmával, ez a sportág évről évre egyre több szurkolót és lelkes versenyzőt von be a fantasztikus hangulatú bulikba, szórakozásba – mondta Tarsoly Imre.

A hivatalos megnyitó után az autók látványosan levonultak a főtérről, hogy aztán a városi strand mögötti pályán elkezdjék az egész napos megmérettetéseket. A futamok előtt a versenyzőket be is mutatták a nagyközönségnek, a négykerekűek egyenként is, majd aztán közösen is felvonultak a pályán, hogy aztán kezdetét vegye a roncsok törése-zúzása.

A háromnapos megmérettetésen 32 futamban, 70 versenyző, több mint 60 autó és több ezer lóerő fog egymással összecsapni. A gyorsasági, rodeo, könnyű építésű, ütközéses és láncos futamok egészen vasárnap estig tartanak.

Fotó: Albert Péter