Szépen kidolgozott, nagy türelemmel készített hímzett alkotásokkal telt meg péntek délutánra a Gyermekfoglalkoztató terem, ugyanis Kopa Lajosné Díszítőművészeti Kör alkotásaiból nyílt kiállítás. A program az Expo rendezvénysorozat első eseménye, ahol Szinyei András alpolgármester köszöntötte a vendégeket. – A hímzőkör munkássága nagyon értékes, ugyanis alkotásaikkal megörökítik a népművészeti motívumok szépségeit, a különböző tájegységek hagyományait, értékeit – mondta az alpolgármester.

A rendezvényen 15 alkotó munkájából nyílt kiállítás, a térség legszebb motívumkincseit igyekeztek elhozni a szervezők. – Jelenleg 23 fővel működik a szakkörünk, amely hosszú évtizedek óta töretlenül él és működik. Minket az alkotás szeretete kapcsol össze, és az a törekvésünk, hogy minél inkább megőrizzük a fiatalok számára ezeket a kincseket és motívumokat – részletezte Buzás Imréné, a szakkör szaktanácsadója, alkotója. Hozzátette: a kiállítást Podonyi János fotográfus fényképei is gazdagítják, a hímzett képek között remekül mutatnak a népviseletet megörökítő fotók.

A programon Juhász Flórián művésztanár zongorajátékával szórakoztatta a közösnéget.

A Hatvani Expo továbbra is változatos programokkal folytatódik. Szombat délután a Népkertben fellép a C-ZRT valamint a The Catzz együttes. 17:30-tól a Before the Last szórakoztatja majd a közönséget, majd 19:00 órától “Tiszta vagyok!”….Beszélgetés a Halott pénz zenekarral következik.

Ezután 20:30-tól a Halott Pénz ad nagykonceretet a közönségnek, majd a Herr Herbst gondoskodik a buli hangulatról.

Vasárnap 14 órától színes gyermekelőadásokkal várják a családokat, majd 20:00 órától a Robin Hood Musical-t adják elő a népkerti nagyszínpadon.

Hétfőn a Rockexpo-val folytatódnak az események, többek között fellép aznap a Treff, a Lord és az Ossian is.

Augusztus 20-án, az Expo utolsó napján pedig 18 órától a New Level Empire együttes ad koncertet,  20:30-tól pedig Rúzsa Magdi szórakoztatja a közönséget másfél órás élő előadásával.

22:00 órától tűzijátékkal zárulnak a programok.

Fotó: Albert Péter