Hatvanban már hagyomány, hogy minden évben megrendezik a roncsderbyt, a strand mögötti pályán. A programon lesz időmérő edzés, Hatvan bajnoka futam, női futam, és rodeó is. Márkus Norbert a Hatvan Tv Riporter című műsorában kifejtette, hogy a futamokon vannak évek óta visszatérő versenyzők, de sok az újként benevező résztvevő is.

– Gyakran előfordul, hogy frissülnek a csapatok. Sokszor volt már olyan, hogy a szerelőknek annyira megtetszettek a futamok, hogy később versenyzőként jelentkeztek. A szakembereket nehéz pótolni, így a versenyzők nem örülnek annak, hogy új csapat tagokat kell keresniük, viszont ez is azt mutatja, hogy mennyire szerethető a roncsderby – részletezte Márkus Norbert szervező.

Hozzátette: fontos a megbízható csapat az autók javításánál, hogy az újabb megmérettetésekre olyan állapotba hozzák az autókat, amikkel biztonságosan és sikeresen indulhatnak a versenyzők. A roncsderby az elmúlt évekhez hasonlóan idén is három napos lesz. A programon az autók nyers erői, a vezetéstechnika és az adrenalin a főszereplő. Az egész hétvégés versenyen nagyon sok látványos futamot tekinthet meg a közönség, és kiderül az is, hogy idén kik lesznek a legjobbak a mezőnyökben.