Régóta probléma Hatvanban, hogy különböző napszakokban erős, maró bűz telepedik a városra. Az ügyben az Egri Járási Hivatal az illetékes, ők az eljáró hatóság, nekik kell kideríteni, hogy pontosan honnan érkezik ez a szag, a hatvani önkormányzat nem tud lépéseket tenni. Bűznaplót vezet és minden panaszt továbbít nekik. – Mint polgármester és mint hatvani lakos én is minden nap szembesülök a problémával és mélységesen felháborít az az állapot, hogy a Magyarország legszebb főterével rendelkező Hatvanban nem a virágok illatát, hanem ezt az orrfacsaró bűzt kell érezni – fogalmazott Horváth Richárd. Éppen ezért a polgármester kormányzati szintre emelte a problémát és már a környezetügyi államtitkárságon is foglalkoznak az üggyel. – Ma egyeztettem az államtitkársággal, ahol elmondták: kiemelten kezelik a problémát, már bekértek minden adatot az eljáró hatóságtól és az agrárminiszter is foglalkozni fog az üggyel a parlamentben – tájékoztatott.

A polgármester kijelentette: jó érzéssel tölti el, hogy a hatvaniak nemrégiben egy demonstráció keretében felszólaltak a bűz ellen. – Büszkévé tesz, hogy egy olyan városnak vagyok a polgármestere, ahol az emberek összefognak és mernek cselekedni. Én is azért dolgozom, hogy megszűnjön végre ez a szag – mondta.

A képviselők a jövő heti testületi ülésen döntenek arról, hogy szagmérést rendelnek meg, amivel pontosan kimutathatóvá válik, hogy mi a bűz forrása.