Kemény harc folyik ebben a hatvani edzőteremben, készülnek a harcosok a tatabányai Megatech Kupára. A verseny nemzetközi, az ellenfelek pedig nagy kihívások elé állítják a Hatvani Thaibox Klub sportolóit. Tüdős Marcell 21 éves Szolnokon katona, és 8 éve foglakozik thai boksszal. A sportolónak több kiemelkedő eredménye is van. 2015-ben Európa bajnok második helyezett lett, később pedig Thai Boksz Magyar Bajnokságot is nyert. A tatabányai gálán egy jóval nehezebb ellenféllel kell megküzdenie. Nagy feladat lesz, mert Tibi nagyobb, mint én. 120 kiló, én csak 104 vagyok. Erős is szerintem, úgyhogy én a kondimra alapozom az edzést, én nem vagyok annyira technikás, inkább erőből próbálom megoldani, meg kondícióból mondta Tüdős Marcell.  

Sőregi Gábor a klasszikus ökölvívás világából érkezett. Salgótarjánban ismerkedett meg a Thai boksszal, egy darabig ott sportolt és bő másfél éve csatlakozott a hatvani klubhoz. Gábor a WFC bajnokságon ezüstérmet szerzett, a Megatech Kupa pedig az ötödik megmérettetése lesz. Nagyon nagy lendülettel készülök. Ugyanis fogyasztanom kell. Napi kettőt edzek. Kicsit gondban vagyok a fogyással, de próbálok odafigyelni, hogy mit viszek be, és a napi két edzés is megvan. Egy kardió, és egy itt Hatvanban részletezte.

A tatabányai verseny egy profi pénzdíjas gála, amelyre alaposan fel kell készülni, mert az ellenfelek is rendkívül képzettek – hangsúlyozta a Hatvani Thaibox Klub vezetőedzője. Hatvani Ferenc kiemelte, teljes erőbedobással készülnek a versenyre. Nagyon bízok abban, hogy az a felkészülési idő, amit eltöltöttünk az elmúlt időszakban Marcival, az biztató lehet arra, hogy igenis győzni fogunk. Nagyon kemények dolgozott az elmúlt időszakban, napi két edzés, futóedzés, tehát a felkészülés színvonala biztosítva van. A másik versenyzőnk egy felvezető mérkőzést fog játszani, 86 kilóban indul, és ő szintén egy tatabányai versenyzővel mérkőzik meg háromszor három percben, thai szabályrendszerben – mondta. 

Hatvani Ferenc hozzátette, a Megatech Kupa után elkezdődik a felkészülés a Harcosok Éjszakája gálára, amit idén is a hatvani sportcsarnokban rendeznek meg. A nemzetközi sportesemény október hetedikén lesz, amelyen 8 versenyző indul majd a Hatvani Thaibox Klub színeiben.