Ásók és fák várták az önkénteseket a Viola és Doktay Gyula utca kereszteződésénél, illetve a Bástya utcai parkoló mögötti részen. Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a pénteken zajló ültetésben. Az eseményen, két helyszínen összesen hatvan fát ültettek a város lakói és a szervezők, ezzel is növelve a zöld területeket.

Kondek Zsolt elmondta, hogy társadalmi kezdeményezésre jött le az esemény és környezetvédelmi szempontból is fontos minél több zöld övezetet telepíteni.

– Ez egy pusztán hagyott terület, amiből egy csodálatos pihenőparkot hozhatunk létre. Pár év múlva szép nagyok lesznek majd a fák, és a gyerekeink, unokáink is élvezhetik az árnyékukat – részletezte Kondek Zsolt önkormányzati képviselő.

Papp István kifejtette, hogy a fákat könnyen megközelíthető helyekre telepítették, így akár később is visszatérhetnek a családok, hogy a növények fejlődését figyelemmel kísérhessék.

– A lakókkal közösen döntöttünk arról, hogy beültetjük fákkal ezt a területet. Harminc darab növényt ültetünk erre a szakaszra, ennek köszönhetően sokkal szebb lesz majd ez a környék. Ezek vadalmafák és már látni lehet az apró terméseiket is – mondta Papp István önkormányzati képviselő.

Dohányos Gábor elmondta, hogy a családjával vesz részt a projektben, illetve több barátja is csatlakozott az eseményhez.

– Nagyon nagy üresen álló zöld terület volt itt, így jó és hasznos ötlet növényeket ültetni ide. Örülök, hogy hozzájárulhatok, a környezetvédelméhez. Itt lakunk a tér közelében, és ha kinézünk, a házunk ablakán láthatjuk a fák fejlődését is – részletezte Dohányos Gábor.

A Bástya utcai parkoló mögötti részen is szorgosan dolgoztak az önkéntesek, ahová szintén harminc darab fát ültettek. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött volt, illetve az Anya Paradicsom webárhuház minden jelentkezőnek ajándékokkal kedveskedett.

Fotó: Albert Péter