Az újhatvani iskolák diákjai segédkeztek 15 darab előnevelt fa telepítésében pénteken. A faültetés a Föld napja alkalmához is kapcsolódik, azonban ettől több üzenettel is bír ez a mozgalom. – Ez egy jó alkalom a fiatalok környezettudatosságára való nevelésére. Azzal, hogy egy diák saját kezűleg elültet egy fát, személyes élménye kapcsolódik majd ahhoz a helyhez és valószínűleg különösen fontos lesz számára az a fa – részletezte Kondek Zsolt önkormányzati képviselő, a faültetés mozgalmának vezetője. Hozzátette: amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton ültettek a tanulók fákat, s később azokat kitördelték, akkor a gyerekek nagyon szomorúak voltak. Ennek kapcsán is fontosnak tartottam, hogy újra a diákok ültessenek fákat, mert így ismét részt vehetnek egy környezetvédő akcióban.

– Az egész nyolcadik osztály fontosnak tartja, hogy ez a hely szebb legyen, és lehetőleg több fa legyen a Hatvani Vadasparkban – mondta Molnár Botond Kornél, az ÚRKÁI nyolcadik osztályos tanulója. Hozzátette: még nem ültetett soha fát, de jó érzés részt vennie egy ilyen maradandó dologban. – Valószínű vissza fogunk még járni ide a barátaimmal, hogy megnézzük, mekkorát nőttek a fák és hogyan fejlődnek – tette hozzá a fiú.

Laczkó János a Szent István Általános Iskola tanulója is osztálytársaival érkezett a programra. – A környezettudatos életmód a hétköznapokban is fontos. Nagyon örülök annak, hogy most egy helyi természetvédő programban vehetek részt, hiszen itt élünk és ez mindannyiunknak személyes érdekünk – közölte a fiú.

A vadaspark a diákok jóvoltából 15 darab kőrisfával gazdagodott pénteken, melyet a hatvani önkormányzat vásárolt meg.

Fotó: Albert Péter