Húsz darab fát ültettek el a Nádasdy és Horváth Mihály út sarkánál. A testület tagjai ástak és lapátoltak, hogy a növények a földbe kerüljenek, és ezzel növeljék a zöld területeket a városban. Horváth Richárd polgármester elmondta, hogy a település zöldfelületeinek ápolása és megújítása a jövőben is kiemelt szempont lesz. – Az elmúlt években több mint kétezer új fát és örökzöldet ültettünk el Hatvanban. A városban kiemelten fontos a zöldterületek építése és megújítása – mondta Horváth Richárd polgármester.

Kondek Zsolt kifejtette, a faültetés környezetvédelmi szempontból is fontos, ugyanis a fák szén-dioxidot nyelnek el, ezzel csökkentik az üvegházhatást, és oxigént termelnek. – Mától kőris, hárs és diszalmafa szépíti ezt a környéket. Bízunk benne, hogy szépen fognak fejlődni ezek a növények és a jövőben árnyékos helyet biztosítanak majd az embereknek – részletezte Kondek Zsolt önkormányzati képviselő.

Hozzátette, hogy a fák kiválasztása során törekedtek arra is, hogy olyan fajokat válasszanak, amelyek a helyi talajadottságokat és klímát kedvelik. A városban egyre több a zöld a terület, így többek között új növények díszítik a Népkertet, a Zagyva – ligetet, a Petőfi Sándor utcát valamint a Viola és Doktay utca kereszteződését is.

Fotó: Albert Péter