Március elején, 31 klub 290 versenyzője sorakozott fel Monoron a városi sportcsarnokban, hogy minden év legjelentősebb hazai eseményének részese legyen. Az ITF Taekwon-do Magyar Bajnokságot Szalay Gábor, a Sasok Sportegyesület vezetőedzője vezette. Az ezúttal a csak egy naposra tervezett versenyt Harmat László nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alapítója és elnöke nyitotta meg.

A Hatvani Taekwon-do Klub 9 versenyzővel nevezett: Rigó Dorka kitűnő versenyzéssel, formagyakorlatban ezüstérmet, küzdelemben pedig aranyérmet nyert. Szombati Barnabás sorra legyőzve ellenfeleit magyar bajnok lett küzdelemben. Schillinger Marci, élete első hazai versenyén vett részt, a remek teljesítményének köszönhetően ezüstérmet szerzett. Serdülő kategóriában Molnár Benedek formagyakorlat bronzéremmel térhetett haza. Gyöngyösi Levente, a népes mezőny ellenére kiharcolt magának egy küzdelmi bronzérmet. Ifiben Antal Dominik kemény küzdelemben ezüstéremmel gazdagodott, míg Petró Zoltán, a kieséses rendszerben kikapott a későbbi kategória győztestől.

Gazdag Gergő jól felkészülve várta a bajnokságot és a döntőbe küzdötte be magát, ezüstérmet nyert. Gergő mérkőzéseit a központi 1-es páston az ott vezetőbírói beosztásban tevékenykedő klubvezető Dudás Attila vezette le. Szintén ezen a páston lett magyar bajnok formagyakorlatban Molnár Márk, aki sajnos egy korábbi sérülés miatt, küzdelemben itt nem indulhatott.

Végeredmény: 3 magyar bajnoki cím, 4 ezüstérem, 2 bronzérem

A beszámolót írta: Dudás Attila, a Hatvani TKD Klub edzője