Március 22-én megnyílt a hatvani jégcsarnok, azóta folyamatos a nyüzsgés a területen, a napokban lehetőség volt a lakosság számára is kipróbálni a jeget, szombaton pedig egész nap meccseket tartottak, így U14-es rájátszás is volt, a hatvani jégkorongozók Győr csapata ellen játszottak a helyosztó mérkőzésen, a gigászok a 21, 28. helyért mindent megtettek.

Szőke Attila, az FC Hatvan Gigászainak szakosztályvezetője kiemelte, hogy az új szabványméretű pálya inspirálóan hat a játékosokra, valamint beszélt arról is, hogy a területnek köszönhetően sokkal jobb körülmények között tudnak készülni a meccsekre. – Erősen felívelőben van a hatvani jégkorongsport a városban, a jégcsarnokkal pedig egy mérföldkőhöz érkeztünk. Óriási terveink vannak, hiszen így már 8 hónapig lesz jég Hatvanban. A gigászok minden hétköznap délután edzenek, délelőttönként viszont a sportiskola növendékei vannak a jégen. A hétvégéken pedig a mérkőzéseké a főszerep, melyekre várjuk a szurkoló közönséget is. Jelenleg a célunk, hogy megerősítsük a csapatainkat, valamint szeretnénk minél magasabb korosztályban versenyezni és bővíteni a létszámunkat – részletezte.

A hatvani jégcsarnok a Bajcsy-Zsilinszky út 8 szám alatt található. A jövőben, a jégpálya szezonban előre meghatározott rend szerint lakossági korcsolyázást is tartanak majd a létesítményben.

Fotó: Albert Péter