Új és izgalmas elemekkel bővült a népkerti játszótér. A már meglévő játékok kiegészítésével valósult meg a Kölyökaréna megépítése. A fejlesztés során a 6 év alatti gyerekek részére elhelyeztek egy kéttornyú mini játszóvárat alacsony csúszdával és új rugós játékkal, de telepítettek mérleghintát és játszótéri dobot, míg a nagyobbakat három elemes földbe süllyesztett trambulin szett, fészekhinta, kombinációs mászójáték, „pókháló” kötélpiramis, kültéri pingpongasztal, valamint sportolásra is alkalmas úgynevezett „aktív padok” várják. A játékelemek alatt pedig a megfelelő méretű és vastagságú ütéscsillapító gyöngykavics réteg garantálja a biztonságos szórakozást, míg a világításról napelemes kandeláberek gondoskodnak majd. A játszóelemek kihelyezését követően néhány hétre van szükség a hatósági ellenőrzések lebonyolításához, mielőtt a Kölyökaréna hivatalosan is megnyitja kapuit.

A beruházásról a 2023-as Közösségi Költségvetés során döntöttek a hatvaniak. Szinyei András alpolgármester azt mondta, fontos, hogy olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amelyeket a lakosok igényei alapján állítanak össze, hiszen a városvezetés alapelve, hogy a hatvaniak együtt döntenek. – Nekünk nagyon fontos az, hogy a lakosság mit szeretne, és ezek a közösségi költségvetéshez kapcsolódó kérdőívek ezt a célt szolgálják, hogy nyugodtan írják meg, ha egy ötlet megszületik, hiszen lehet, hogy valami érdekes dolog valósul meg. A Kölyökarénára sem számítottunk még pár évvel ezelőtt, és most itt van, kész állapotban, csupán meg kell várni a megfelelő engedélyeket, és jöhetnek a gyerekek játszani – hangsúlyozta az alpolgármester.

Szinyei András emlékeztetett arra, hogy a 2024-es Közösségi Költségvetés ötletelési időszaka még november 13-ig tart. A postaládákba eljuttatott projektlapon vagy a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon keresztül bárki elmondhatja, hogy milyen fejlesztéseket, programokat szeretne megvalósítani Hatvanban. Ez már a negyedik alkalom a városban, amikor a hatvaniak döntenek a Közösségi Költségvetés 100 millió forintos keretének felhasználásáról.