A szeretet átölel címmel gyermekrajz kiállítás nyílt a Grassalkovich-kastély épületében. Az alkotások egytől egyig a szeretet jegyében születtek.

Horváth Richárd polgármester a tárlat megnyitóján a karácsony üzenetére, a város elért sikereire és egy összetartó közösség igazi erejére emlékeztetett.

–  A karácsony nekem azt üzeni, hogy sohase felejtsem el: nem több vagy kevesebb vagyok másoknál, s ne is akarjak többnek mutatkozni. Azt üzeni, hogy a szeretetben, az előttünk álló élet lehetőségeiben, egymáshoz való viszonyunkban a közösség minden tagja egyenlő –  mondta el.

Továbbá megköszönte a Tilma Gyermekművészetért Alapítvány vezetőjének, Basa Ottónénak, hogy elhozta a gyerekek rajzait. Beszédében párhuzamot vont az alkotás lehetősége és a település fejlesztése között. Kiemelte, a városnak biztosítania kell minden olyan lehetőséget az állampolgárok számára, amelyek segítenek abban, hogy megvalósítsák álmaikat, céljaikat épp úgy, ahogy a Tilma alapítvány biztosította a fiatal művészeknek a ceruzát vagy a festéket.

Az alapítvány vezetője nagy örömmel mesélt a kiállítássorozat lényegéről, amely a karácsonyi időszakban felértékelődik, hiszen ilyenkor az emberek nyitottabbak a szeretetre. Emellett megköszönte mindazoknak a támogatását, akik lépésről lépésre segítettek eljuttatni a rajzok által közvetített gyermeki gondolatokat határon belül és túl egyaránt.

A rendezvényen a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói karácsonyi műsort adtak elő, az Isten pénze című musicalt dolgozták fel előadásukban.