Folyamatosan változnak a karácsonyi trendek, az ünnepi készülődést a fogyasztói kultúra kínálata is alakítja. Az előrelátóbbak már novemberben beszerezték az ajándékokat, de minden évben vannak olyanok, akik az utolsó pillanatra hagyják a bevásárlást. Egyre népszerűbb karácsonyi ajándék az elektronikai cikk, melynek kiválasztásának szempontjai, a hosszú élettartam és a kiterjedt szervizhálózat.

Reviczki István, az egyik hatvani műszaki áruház tulajdonosa elmondta, hogy már novemberben elkezdődött az ünnepi bevásárlás. A csúcs pedig nagyjából december közepén tapasztalható. – Egyre nehezebb meghatározni, hogy mik a slágertermékek. Népszerű ajándékok a háztartási kisgépek, fotó és szórakoztató elektronikai készülékek – mondta Reviczki István, a Best Byte Home tulajdonosa.

Az egyik városi könyvesbolt üzletvezetője kifejtette, az igazi roham már javában zajlik náluk is és nagyon sokan ajándékoznak könyveket karácsonykor. – A tinik nagyon sok könyvet vásárolnak, és bőséges választékkal várjuk őket. Sokan keresik Leiner Laura könyveit, illetve a Vörös pöttyös könyvek is nagyon népszerűek – részletezte Köles Mihály, a Líra Könyvesbolt üzletvezetője.

A karácsonyig hátralévő kevesebb, mint egy hét tehát mozgalmas lesz az üzletek számára, szinte nincs olyan kereskedés, ahol ebben az időszakban nem nő meg a forgalom. Fontos azonban nem elfelejteni, akkor is gyönyörű lehet a szeretet ünnepe, ha apró ajándékokkal, akár csak egy jó szóval lepjük meg a számunkra fontos személyeket.