A Nagy Endre Rendezvényterem adott otthont péntek este a DISZI-s végzősök szalagavató ünnepségének. A helyszínen nagyon sok szülő, barát és pedagógus jelent meg, hogy közösen éljék meg a végzős diákok felnőtté válásának jeles eseményét.

A program elején a 12.-es évfolyamok ünnepélyesen felvonultak, hogy aztán köszöntőkkel fejezzék ki hálájukat az iskola vezetőségének és pedagógusainak, valamint a szüleiknek, amiért az elmúlt években fáradhatatlanul támogatták és tanították őket. Az eseményen Vincze Dániel igazgató is beszédet mondott, s egy saját maga által írt verssel is készült a diákoknak, melyben felidézte nekik az elmúlt évek fontos állomásait, olykor azok viszontagságait, illetve eredményeit is.

Ezután a végzős diákokra osztályonként, nevük elhangzása után tűzték fel osztályfőnökeik a szalagot. A tanulók ezzel elindultak a felnőtté válás útján, hamarosan fontos vizsgákat teljesítenek, hogy aztán a megszerzett tudással az intézményen kívül álljanak helyet a világban. – Lényegében az egész életemet befolyásolja mindaz a pár év amit itt töltöttem. Nagyon sokat tanultam nemcsak a választott szakmámról, az informatikáról, hanem emberileg saját magamról és másokról is. Büszke vagyok arra, hogy ide járhattam és évek múlva is jó lesz emlékezni majd erre a helyre – közölte Herczeg Levente végzős diák.

Hadler Henrietta 12. C. osztályos tanuló egészségügyi szakon tanult az elmúlt években, mint mondja, ő is örömmel gondol majd a diszis évekre a jövőben is. – Nagyon szerettem ide járni, sok szép emléket őrzök majd az iskoláról.

Vassné Balog Beáta a végzősök egyik osztályfőnöke kihangsúlyozta: nagyon fognak hiányozni neki a diákjai, az elmúlt években nagyon jó összhang alakult ki közöttük. Voltak ugyan nehézségek, de mindegyiken túljutottak, leginkább a világjárvány okozta kihívások voltak a legjelentősebbek. – Azt tapasztaltam, hogy sokkal komolyabbak lettek a diákjaim, a karantén időszakai után jobban megbecsülték a közösséget, az együtt töltött időket, hiányzott nekik az iskola – mondta a pedagógus.

A diákok idén is változatos műsorokkal készültek az ünnepségre. Többek között elhangzottak Máté Péter dalok, illetve egy pergős dobszóló is felrázta a közönséget. Az előadások között szerepelt egy lendületes salsa tánc, illetve a hagyományos keringő is. A gála végén a szülők együtt táncolhattak gyermekeikkel, felejthetetlenné téve az ünnepet.

Fotó: Albert Péter