Csapatokba rendeződve törték a fejüket a bajzás diákok, ugyanis matematika témanap zajlott az intézményben. Az eseményen részt vettek az ÉlményMűhely Mozgalom tagjai, akik már több éve szerveznek matematikai programokat és foglalkozásokat.

Budai Csilla, a gimnázium egyik tanára elmondta, a projekt célja, hogy megmutassák a diákoknak, a matematika több mint szigorú tudomány, lehet élmények közös forrása és az örömteli alkotás eszköze is. – Az iskolánkban három helyszínen zajlanak a foglalkozások. Az egyik teremben például többdimenziós kockákból, sík és térbeli mozaikok, illetve kétértelmű alakzatok építése zajlik – mondta Budai Csilla, a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakgimnázium matematika tanára.

Az interaktív ismeretterjesztő programon a diákok óriási szerkezeteket építettek, mindemellett tanultak is. A Hatvani Bajza József Gimnázium kiemelten nagy figyelmet fordít a tehetséggondozásra. Az intézmény tanárai a jövőben is számos játékos programot szerveznek a diákoknak, melyeknek keretében fejleszthetik tudásukat.