Pénteken Dürer matematikaverseny zajlott a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában. A megmérettetés egy egyetemisták által szervezett, 2007 óta évente megrendezett csapatvetélkedő. Az eseményen a diákok az intézmény tornatermében regisztráltak, illetve egy eligazításon is részt vettek.

Székelyné Kiszel Erika elmondta, rengetegen jelentkeztek a megmérettetésre és nagyon változatos csapatok jöttek létre. – A csapatban kell hogy legyen legalább 1 lány, valamint legalább 1 diák, aki az alacsonyabb évfolyamra jár. A verseny megrendezéséből szeretnénk a jövőben hagyományt teremteni – mondta Székelyné Kiszel Erika, a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola matematika tanára.

A verseny tájékoztatója után a tanulók a tantermekbe vonultak és várták az első feladatot, voltak olyanok is, akik még az utolsó percekben egy kis csokiból merítettek energiát. A megmérettetésen 15 feladat megoldására volt lehetőségük a tanulóknak, erre 90 perc állt a rendelkezésükre. A verseny elején a csapatok csak az első feladatot kapták meg, és ha azt helyesen megoldották, akkor léphettek a következőre. A fordulók során élőben közvetítették egy kivetítőn a csapatok haladását, illetve a pontokat. Az utolsó 10 percben viszont lekapcsolták a kivetítőket, hogy a végeredmény titkos maradjon az eredményhirdetésig. A Dürer matematika verseny célja a tehetséggondozás és az élményszerzés, illetve a csapatban való együttműködés fejlesztése.

Fotó: Albert Péter