Egerből és Gyöngyösről is érkeztek tehetséges diákok, akik a hatvani tanulókkal együtt részt vettek az Alapműveleti Matematikaversenyen. A megmérettetésre 4. évfolyamtól 8. évfolyamig jelentkezhettek a gyerekek. A versenyt már 21. éve töretlen sikerrel rendezik meg az ország számos pontján, ahonnan a legtehetségesebbek összemérhetik tudásukat az országos eseményen is. A reál tantárgyak iránti érdeklődést pedig nagyon jól mutatja, hogy ebben az évben is igen nagy számban jelentkeztek az általános iskolások.

– Több olyan verseny is van, ahol pillanatnyi befolyások is közrejátszhatnak a zsűri tekintetében pontozáskor. A matematika nem ilyen. Ennél a tárgynál csak a puszta tények és helyes megoldások hozhatnak igazi győzelmet. Ezért én úgy gondolom, ez a tantárgy a kitartó emberek „sportja” – fogalmazott Horváth Richárd köszöntőjében.

A díjakat Szinyei András és Lestyán Balázs alpolgármesterek is segítettek kiosztani, az évfolyamelsőknek pedig a polgármester egy külön ajándékkal is kedveskedett.

A versenyre való felkészülés igen sok időt és energiát követelt a tanulóktól. Kovács Balázs, a Kossuth Lajos Általános Iskola diákja lett a legeredményesebb hatvani versenyző. A fiú elárulta, hogy a jövőben is szeretne a matekkal foglalkozni, hiszen ebben érzi igazán otthonosan magát.

– Mivel alapműveleteket kellett megoldanunk, a legtöbb feladatot számológép segítsége nélkül kellett kiszámolnunk. Megvallom, a hatványozást nehéznek találtam – mesélte Király Anna, a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulója.

Az ünnepségen a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai egy rövid műsorral is készültek a vendégeknek.