A költészetről szól a hét az Ady Endre Könyvtárban. Hétfőn egy irodalmi est keretében könyvbemutatót rendeztek, Tornay András költő Angyalok súrolják vállaink című kötetét ismerhette meg a közönség. A szerző azt mondja, műveivel az emberekhez szól, minden leírt sorával szeretné biztatni az olvasókat, hogy pozitív gondolatokkal töltődjenek el.

– Szerettem volna azt sugallni a kötetben, hogy az ember nincs egyedül és mindig van egy nagyobb rendszer, egy nagyobb szeretet, aki támogatja, aki előreviszi őt az úton – mondta a költő.

Tornay András elmondta, hogy gyerekként kezdett el írni, akkor még csak naplót vezetett. Egy idő után eszmélt rá, hogy leírt gondolatai túlléptek a naplóműfaj határain, így versírásba fogott. Most bemutatott kötetébe nyolcvannyolc vers került, ezek között vannak olyanok, melyek ezelőtt még sosem jelentek meg nyomtatásban.

A könyvbemutatón közreműködött Völgyessy Szomor Fanni, valamint a költő testvére, Tornay Gábor is; megzenésített verseket adtak elő a közönségnek.