A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Heves megyében több mint 33 km hosszan, mintegy 3,35 milliárd forint hazai forrásból indítja el a kivitelezést.

A 3-as számú főút több mint 25 kilométeres szakasza újul meg. A 21-es számú főút mintegy 755 méteres szakasza kap új aszfaltburkolatot a 3-21-es számú főutak csomópontja és a hipermarketnél lévő körforgalom között. A 24-es számú főút felújítása több mint 7,7 kilométeren történik meg, a Galyatetői elágazás és Parád külterület (Parádsasvár felé) között – tájékoztatott Velkei Lilla, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

utfelujitas_megyeA térképen jelölt szakaszok újulnak most meg

 

Elmondta: a felújítás során egy réteg aszfaltburkolat építésére kerül sor. Az útcsatlakozókat, kapubejárókat, megállóhelyeket és a kapcsolódó felületeket (járda stb.) átépítik és szintre emelik. Továbbá kitisztítják a meglévő árkokat, átereszeket. A beavatkozás során a forgalombiztonság növelése érdekében különös figyelmet fordítanak az útszakaszon található forgalomtechnikai elemek és berendezések fejlesztésére. Kicserélik és felújítják a forgalomszámláló berendezéseket, tartós burkolati jelek kerülnek felfestésre, új KRESZ táblákat helyeznek ki a felújításra kerülő útszakaszokon.

Kitért rá: 69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.