A strandolás, az ízletes lángos, egy hűsítő ital és természetesen a rekkenő hőség elengedhetetlen kellékei egy hamisítatlan nyárnak. Azonban a nyaralás alatt sem feledkezhetünk meg egészségünkről. Bár jelenleg az Országos Meteorológiai Intézet nem rendelt el hőségriadót, a nyári szezon teljes ideje alatt fokozottan védjük magunkat és családtagjainkat. Felnőttek esetében a folyadékbevitelnél arra is érdemes odafigyelni, hogy az ásványvíz mellett, főként kevés hozzáadott cukortartalmú gyümölcsleveket, leveseket és gyümölcs- vagy zöld teákat fogyasszanak, a tömény alkohol fogyasztását pedig lehetőleg kerüljék.

Az öltözködésre és a testhőmérsékletre is érdemes gondot fordítani. A lenge, színes öltözet például csökkenti a fülledt meleg érzetét, ezt pedig még inkább segíti a napi többszöri meleg vizes zuhany. Dr. Déry Károly háziorvos felhívja a figyelmet arra, hogy a lakások hűvösen tartása is fontos ebben az időszakban. Délelőtt 10 óra után csukott ablaknál hűsöljünk otthon, a ventilátort pedig semmi esetre se irányítsuk a testünkre.

A gyermekek esetében különösen fontos a folyadékbevitel, az ő esetükben bármilyen folyadék fogyasztása ajánlott.

A háziorvos arra kéri a krónikus és érrendszeri problémákkal küzdő betegeket, hogy hőségriadó esetén még inkább tartsák be az előírásokat, valamint mindenki lehetőségeihez mérten kerülje a tűző napot 11 és 15 óra között.