Interaktív óra keretében tanulnak a diákok a Grassalkovich Antal Szakképző Iskolában. Texasból érkezett vendégtanárok tanítják őket angolul a hitről, az immár negyedik alkalommal megrendezett angol nyelvi táborban.

A program keretében a tanárokat Szinyei András alpolgármester köszöntötte, elmondta nekik Hatvan rövid történetét és megmutatta a Városháza dísztermét is. Cynthia Hogsett Texasból, Amarillóból érkezett, a híres 66-os út mellől. Azt mondta, a legnagyobb különbség az ottani és a hatvani élet között, hogy náluk mindig fúj a szél. A diákokban viszont nem fedezett fel különbséget. – A tinédzserek mindenhol tinédzserek. Nagyon szeretem a gyerekeket, szeretek velük lenni és azt is, ahogy ők gondolkoznak. Istenről beszélgetek velük sokat, hiszen sok döntést kell meghozniuk az életben és jó, ha tudják, hogy a legjobb, ha Isten útját követik – fejtette ki.

A texasi tanárok az itt töltött egy hét alatt a délelőttöket az iskolában töltik, és a gyerekekkel foglalkoznak, délutánonként pedig Hatvan nevezetességeit járják végig.