Egész napos családi programokkal készülnek a húsvéti hosszú hétvégére több hatvani intézményben. Április 8-án, szombaton a Tourinform Hatvan, a Hatvani Vadaspark, a Hatvani Nőegylet és a Hatvany Lajos Múzeum szervezésében a kicsik egész napos programon vehetnek részt a vadaspark területén 10 órától. Egyebek mellett készműves foglalkozással és ügyességi játékokkal várják az érdeklődőket. – Tojáskeresés is lesz 11 órakor, illetve 14 órakor, emellett a Hatvani Bajvívó Oskola interaktív foglalkozásán tudnak részt venni az érdeklődők 10:30-kor, 12:30-kor és 14:30-kor. Ismét lesz húsvéti tojásfa a vadasparkban, így arra kérjük a gyerekeket, hogy hozzanak magukkal egy tojást, hogy még színesebbé tegyük ezt a fát – mondta Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan irodavezetője. Ezenkívül állatsimogatóval, valamint kvízjátékkal készülnek, mely során jobban megismerhetik a gyerekek a vadaspark lakóit. Meglepetéssel készülnek továbbá azoknak, akik helyesen fejtik meg a rejtvényt.

Vasárnap és hétfőn a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Vadászati Múzeumban tojáskereséssel egybekötött nyomkövetős játékkal készülnek a családoknak. – A látogatónknak családi kalandlapot lesz lehetőségük kitölteni, kapcsolódnak majd kérdések a fészkelő madarakhoz, az erdei állatokhoz Fekete Istvánhoz és Széchenyi Zsigmondhoz is. A barokk konyhában is elrejtettünk egy helyes megfejtést. A kalandlapot helyesen kitöltőkre pedig meglepetés vár majd – részletezte Lakatos Anna, a múzeum igazgatóhelyettese.

Április 9-én egy gőzmozdony vontatású nosztalgiavonattal lehet utazni Hatvan és Gödöllő között. Hosszabb hatvani tartózkodási ideje alatt az érdeklődők végig nézhetik a szerelvény teljes hosszát. A zene kedvelőinek is készülnek, április 15-én, 15:30-tól a Polifónia Vegyeskar ad Húsvéti Örömkoncertet a Szent Adalbert Római Katolikus Templomban. Április 16-án 17 órától pedig a Szirkék készül nagyszabású hangversennyel a Daliban.

Kezdőkép: archív