Egyre többen veszik elő újra kerékpárjukat, hiszen az időjárás is kedvezőbbé teszi a biciklivel történő közlekedést. Azonban mielőtt újra használatba vennénk a kétkerekűt, érdemes átvizsgáltatni a biztonságunk érdekében. Mielőtt elindulunk, fontos a kerékpár láthatósági felszereltségét is átvizsgálni, például a prizmákat és a lámpákat. Emellett a fékek ellenőrzése is ajánlott a balesetmentes közlekedés szempontjából.

Szalai Péter a Pedál Kerékpárbolt és Szerviz tulajdonosa szerint, napi szintű használat esetén érdemes 1-2 havonta szakemberrel átnézetni a bicikliket. – Amennyiben, ha télen nem volt használva a kerékpár, akkor elsőként ajánlott a gumiköpenyeket leellenőrizni, hiszen elveszíthették a megfelelő nyomást. Ideális esetben csak fel kell pumpálni. Ne feledkezzünk meg azonban, átnézni azt is, hogy van-e bármilyen sérülés, illetve nem kopottak-e a köpenyek. Ha a biztonságos közlekedésnek megfelelnek, akkor máris lehet gurulni a bringával – részletezte.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy kiemelten fontos a biciklik állapotának ellenőrzése és az esetleges hibák kijavítása. Azonban, ha nem értünk a kerékpárok szereléséhez, akkor ajánlott, ha egy szervizben vizsgáltatjuk át.

Kezdőkép: illusztráció ( archív )