Horváth Richárd nyitotta meg a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének ünnepségét a Daliban. A polgármester a következő gondolatokkal köszöntötte a nőket:

 „Hölgyeim, én először is jó egészséget kívánok önöknek! Ez a legfontosabb! Kívánom azt, hogy mindaz a jó tulajdonság, ami önökben van, az minél tovább megmaradjon. Maradjon meg a jókedvük, maradjon meg az optimizmusuk és az a mosoly, ami mindig az arcukon van.”  

A szervezet műsorral is készült, hogy egymást és a meghívott vendégeket is jó hangulatba hozzák – mondta Lazányi Jánosné, a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat elnöke. – Csupa boldogság van, ünnepeljük magunkat, az örök nőket. Mert fontos, hogy akkor is teljes értékű nőnek érezzük magunkat, hogy ha éppen betegek vagyunk – hangsúlyozta.

Az ünnepi eseményen részt vett a Magyar Rákellenes Liga elnöke is. Rozványi Balázs a köszöntés mellett, fontos üzenetet is közvetített a jelenlévőknek:

 „A nők az egészségfelelősök a ligában, a családban. Én azt gondolom, hogy nélkülük a Magyar Rákellenes Liga nem is létezne. Ezt szeretnénk megköszönni nekik és buzdítani őket arra, hogy elmúlt a világjárvány időszaka és persze nagy öröm, hogy újból személyesen is találkozhatunk nőnap alkalmából, de azért gondoljanak arra is, hogy menjenek el az orvosi vizsgálatokra és a szűrésekre. Most már fogadja őket az egészségügy.”     

Az ünnepi beszédek után Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő és Horváth Richárd polgármester átadták a virágokat a csoport hölgy tagjainak, majd tovább folytatódott a műsorok színes kavalkádja.   

Fotó: Albert Péter