A Hit Gyülekezete Hatvan Romamisszió hagyományteremtő szándékkal indította a Tehetséges Heves programot, amelynek célja, hogy a vármegyénkben élő iskoláskorú tehetségeknek adjon lehetőséget, hogy bemutatkozhassanak a közönségnek. Az este egyik fellépője volt Puporka Krisztofer. Öt éve tanul hegedülni, ezalatt az idő alatt több versenyen szerepelt eredményesen. Később szeretne majd Amerika egyik legnagyobb művészeti egyetemén tanulni, és minél több embernek átadni a zene szeretetét. – Számomra hatalmas boldogság zenélni, és jó, hogy ezt az érzést a zenén keresztül másoknak is átadhatom – részletezte.

A gálán nem csak hatvani fiatalok mutatkoztak be, környező településekről is érkeztek, így boldogi, lőrinci és gyöngyöspatai gyerekeket is láttak az eseményre érkezők. Voltak, akik verssel készültek, de a legtöbben énekeltek vagy hangszeren játszottak. Az este során fellépett még Kökény Attila, aki egy tehetségkutató után vált ismertté, azóta több ilyen műsor zsűrije is volt. Az énekes elmondta: fontos, hogy a művészetet kedvelő fiatalokat felkarolják. – Nagyon jó dolognak tartom ezt a kezdeményezést. Hiszek abban, hogy azok a gyerekek, akik zenét vagy sportot tanulnak, a társadalomban nagyon jól helyt tudnak állni, mivel vannak céljaik, amiért tudnak küzdeni – tette hozzá.

A Hit Gyülekezete Hatvan Romamisszió célja az volt, hogy olyan kulturális eseményt hozzon létre, ahol a tehetséges fiatalok találkozhatnak egymással.

A romamisszióról a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy csak cigány gyerekekkel foglalkozunk. A mi kezdeményezésünk színvak, pusztán a talentum számít. Tehetséges gyerekeknek szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy megismerjék egymást, a legkiemelkedőbbeket pedig ösztöndíjban is részesítjük – részletezte Dr. Bangó Lajos, az esemény szervezője.

A romamisszió ösztöndíjprogramját azért hozta létre, hogy ilyen módon is motiválják a tehetségek fejlődését. A támogatást most négy gyermek nyerte el, akik a második tanítási félévben havi juttatást kapnak majd.

Fotó: Rozgonyi Dezső