A március végi testületi ülés a megyei katasztrófavédelem beszámolójával kezdődött. Horváth Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a legtöbb riasztásuk az időjárási viszonyok miatt van, leginkább a szél okozza a legtöbb problémát. Az elmúlt évben a tűzesetek számai csökkenő tendenciát mutatnak. A műszaki mentések és a téves jelzések vonatkozásában a számadatok viszont növekedtek. A polgárőrség éves beszámolójában elhangzott, hogy minél több városi rendezvényen szeretnének részt venni, segíteni a feladatokat, idén már hét új tagjuk van, a folyamatos fejlődésre és bővülésre koncentrálnak.

A képviselők döntöttek a civil alapról is, így ebben a félévben összesen 9 millió 350 ezer forinttal segítik a helyi szervezeteket. Összesen 111-en pályáztak és nyertek is, a legmagasabb kapható összeg, szervezetenként 200 ezer forint. – A város alappillére a civil társadalom, nagyon sok embert összefognak, megmozgatnak és a város jóhírét viszik ország és világszerte. Fontos, hogy erős legyen a civil társadalmunk, így nem kérdés, hogy támogatjuk őket – fogalmazott Horváth Richárd.

A gyermekes családoknak többféle módon is segítséget nyújt a város, ezek közé tartozik az az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás is, amit egy, kettő és három, vagy annál több kiskorú gyermek nevelése esetén lehet kérni. Emellett azokat a családokat is támogatják, ahogy a gyermek megkezdi az általános iskolát. A nyugdíjasok is részesülhetnek vissza nem térítendő támogatásban, ennek összege pedig attól függ, hogy egyedül él-e vagy családban. A szociális támogatásoknál pedig úgy változtak a feltételek, hogy minél többen vehessék igénybe a segítséget. – Horváth Richárd leszögezte: mi, hatvaniak odafigyelünk egymásra, éppen ezért kiemelten fontos a támogatások rendszere. Éppen ezért most arról is döntöttek, hogy ismét támogatják a nyugdíjasokat, a gyermeket nevelő családokat és azokat a családokat, ahol első osztályos lesz a gyermek.

Emellett a diáksportot is támogatja a város, mivel ahogy a polgármester mondta: fontos az egészséges életre való nevelés, hogy a fiatalok minél többet mozogjanak, ezért több mint 2000 gyerek számára, ebben az évben emelt fejkvótát biztosítva, több mint 2 millió forinttal támogatja a sportolásukat.