Március 31-én indul az idei közösségi költségvetés szavazása, ebben az évben 22 projekt közül választhatnak a hatvaniak, és most is, összesen 100 millió forint sorsáról dönthetnek. Ez a negyedik alkalom, amikor az itt élők mondják meg, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének Hatvanban. Mi hatvaniak, együtt döntünk, így most is közösen határozzuk meg azt az irányt, amerre haladunk – mondta el Horváth Richárd polgármester.

Ahogy a korábbi években, most is úgy zajlik a közösségi költségvetés, hogy ősszel a hatvaniak ötleteket küldhetnek be, hogy ők miket szeretnének létrehozni a városban, ezekből állítják össze a projekteket tartalmazó szavazólapot. Most lehet választani például vízi ösvény kialakítását a strandon, újabb okoszebra telepítését, ezúttal a Gesztenyéskert óvoda előtt, a Sárkányközben a belvárosi grund létrehozását, a Nyírfa és a Hegyalja úti játszóterek bővítését, több kerékpáros fejlesztést és egy falfestéses szelfipont kialakítását is.

Eddig a közösségi költségvetésből összesen 19 projekt valósult meg, így például több nyilvános illemhelyet hoztak létre, okospadokat, okoszebrákat telepítettek, világítást fejlesztettek, parkolókat alakítottak ki, létrejött az újhatvani grund és a népkerti kölyökaréna, a strandon egy csúszdát építettek és egy seprőgépet is vásároltak. Szavazni március 31-től április 21-ig lehet, a minden postaládába eljuttatott lapon, illetve a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon. Több szavazólap a városházán igényelhető.