A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola tornaterme adott otthont azoknak a diákoknak, akik különböző sorversenyeken mutatták meg gyorsaságukat és ügyességüket. A sportnapot azzal a céllal hozta létre a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete, hogy felhívja a tanulók figyelmét az egészséges életmód rákmegelőző hatására. Smidné Vereb Julianna, önkormányzati képviselő a rendszeres mozgásra bíztatta a gyermekeket, valamint beszélt arról is, hogy a város vezetése kiemelt figyelmet fordít a sportolási lehetőségek biztosítására.

Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke elmondta: az eseménnyel a mozgás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. – A betegségek megelőzésében és a gyógyításban is nagy szerepe van a mozgásnak, ezt hirdeti az Európai Rákellenes Kódex is, amely a liga egyik legfontosabb szabályrendszere. Egy fiatal gyermeknek naponta legalább 1 órát kell mozogni, annak érdekében, hogy egészségesen élhessen. Szeretnénk mi is erre ösztönözni a gyerekeket, ezzel a céllal született meg a sportvetélkedő is – részletezte.

A rendezvényre öt hatvani általános iskolából érkeztek tanulók. Így a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, a Lesznai Anna Módszertani Intézmény, a Kossuth Lajos Általános Iskola, valamint a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola és az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjai is jelen voltak.

A Magyar Rákellenes Liga a jövőben is azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a cselekvés fontosságára, így további rendezvényekkel készülnek a betegség megelőzése érdekében.

Fotó: Albert Péter