Egyszerre kapcsolták fel az ünnep fényeit a Kossuth téren, szombaton. Ezzel a látványos pillanattal egyidőben megnyílt az Adventi Vásár, és megkezdődött a Téli Rendezvénysorozat is.

Bár a koraesti órákban eleredt az eső, mindezek ellenére sokan kilátogattak a városháza előtti térre, hogy együtt ünnepeljenek.

Már hagyomány, hogy a hatvaniak együtt készülnek a karácsonyra, ezért a város vezetése idén is gondoskodott az ünnepi hangulatról. A város karácsonyfája egy közel 15 méteres ezüstfenyő, amelyet hagyományos formájú óriás gömbök, ajándékdobozok, tallérok és fényfüzérek díszítenek. Az árusok is elfoglalták a helyüket a faházikókban. Forró tea, csoki, puncs és bor is kapható a bódékban, valamint játékokat, és karácsonyi dekorációkat, és édességeket is vásárolhatnak a látogatók. A kisebbeket ingyenes körhinta, és betlehemi jászol várja, a fényalagút pedig tovább emeli az ünnep hangulatát. A téren egy nagy színpadot is felépítettek a szervezők. Az advent első sztárfellépője Peter Sramek volt. Az énekes, a slágerek mellett, klasszikus karácsonyi dalokkal szórakoztatta a közönséget.

Vasárnap délután négy órakor a Hatvani Református Templomba, karácsonyi koncertre várják majd a hatvaniakat. Fél hatkor pedig Tatai István lelkipásztor meggyújtja az első gyertyát, a város adventi koszorúján, a Kossuth téren.  

Fotó: Albert Péter