Január hatodikán teltház előtt lépett fel a Hatvani Szimfonikus Zenekar: az újévi hangversenyükre nagyon gyorsan elfogyott az összes jegy, a sportcsarnokot pedig megtöltötte a zeneszerető közönség. A koncerten többek között elhangzottak Puccini, Erkel, Strauss munkái is, felcsendült a Karib tenger kalózai című film zenéje is, a hangverseny bevételből összegyűlt összeget pedig jótékonysági célra: a zeneiskola számára ajánlották fel.

Egy ilyen rendezvényt hosszú hónapokon át tartó előkészítő munka előzi meg. Erről beszéltek a résztvevők a Hatvan TV Kommentár című műsorában, ahol Tótpál Szilvia kifejtette: hiába a rengeteg próba, hiába a rutin, a gyakorlat, a hátuk mögött lévő sok-sok koncert, még most is nagyon izgulnak az újévi hangverseny előtt. – Nagyon jó kilépni a színpadra és meglátni a csodálatos hatvani közönséget, akik olyan szeretettel fogadnak minket. Előtte azonban nagyon izgulunk és nagyon koncentrálunk, hogy minden tökéletes legyen. Félelmetes, de egyben kihívás is, és mi imádjuk a kihívásokat – fogalmazott az operaénekes.

Újdonságból és kihívásból jutott erre az előadásra: több vendégszereplővel dolgoztak, így a Dalvarázs Show kórus is fellépett velük, emellett pedig a Treff zenekar is a színpadra állt a szimfonikusokkal. Kiss Zoltán karmester elmondta: Speck János frontemberrel már 10-15 éve tervezgetik mindezt és nagyon örül, hogy végre sikerült megvalósítani ezt az álmot. Nagyon jók voltak a visszajelzések, olyannyira, hogy biztosan lesz folytatása a közös munkának.

Már tervezik a 2025-ös évet, gyűlnek az ötletek a következő műsorra, arra törekednek, hogy ismét rendhagyóak legyenek. Ugyanakkor még nagyobb lelkesedéssel készülnek 2026-ra, mivel akkor lesz 95 éves a Hatvani Szimfonikus Zenekar, ez azért is fontos forduló, mert kevés olyan nagy hagyománnyal rendelkező szimfonikus zenekar van Magyarországon, mint a hatvani.