A már tradicionális eseménynek számító koncert minden évben tartogat meglepetéseket a közönség számára. Most sem volt másként. Az Újévi Hangverseny egyik különlegessége, hogy a Hatvani Szimfonikus Zenekar tagjain kívül több meghívott vendégművész is emeli a koncert fényét. A siker titka továbbá az is, hogy a zenei repertoárban megtalálhatóak a klasszikus és a könnyűzene örökzöldjei is.

A 2024-es évet köszöntő hangverseny közreműködő művészei voltak: Tótpál Szilvia, Ambruzs Berill, Dr. Apró Andrea, Kurkó József, és Ujvári Gergely. A meghívott vendégek között pedig a Dalvarázs Show Kórussal és a Treff zenekarral is találkozhatott a nagyérdemű. A cél idén is az volt, hogy a hangverseny ideje alatt a közönség elfelejtse a hétköznapi problémákat – mondta a Hatvani Szimfonikus Zenekar karmestere. Kiss Zoltán azt is elmondta, hogy a monumentális rendezvény olyan kiterjedt szervezést igényel, amelyet már az Újévi Hangverseny után szinte rögtön el kell kezdeni, így a 2025-ös koncert munkálatai hamarosan megkezdődnek. Hozzátette, Tótpál Szilvia operaénekes, művésztanárral együtt szervezik a hangversenyt, akinek a segítsége nélkül nem jöhetne létre a produkció.        

A hangverseny egy ünnepi fanfárral kezdődött, amelyet a Hatvani Szimfonikus Zenekar Rézfúvós Nagyparti szekciója adott elő. Vezényelt Ifj. Simon József.

Ezután Horváth Richárd polgármester köszöntötte a közönséget. A városvezető beszédében a 2023-as évet értékelte. Ahogy mondta, a városon kívül születtek olyan döntések, amelyek komoly kihívást jelentettek, azonban a hatvaniak összefogásának eredményeként sikerült stabillá tenni a város működését, ebben a nehéz időszakban is.            

A folytatásban a Szolnoki MH Légierő Zenekar és a Hatvani Szimfonikus Zenekar előadásában Julius Fucik szerzeményét, a Gladiátorok bevonulását hallhatták a jelenlévők.

Mindezek után Giacomo Puccini, Lehár Ferenc, Valter Sommerfeld, Zerkovitz Béla, Josef Strauss, valamint Erkel Ferenc műveiből is hallhatott részleteket a közönség. Az első részt Hans Florian Zimmer, a Karib tenger kalózai című műve zárta.

A hangverseny második részében, a többi között Johann Strauss, és Giuseppe Verdi zenei világa is megelevenedett a színpadon.  A hangverseny meghívott vendége volt a Treff együttes, akiknek a tagjai szimfonikus zenekari kísérettel adták elő az Itt állok e földön, és a Felkelő nap háza című rockballadákat. Majd a Dalvarázs Show Kórus következett, a Csinibaba című film betétdalával. Vezényelt, Földesi – Korsós Andrea.

A fináléban Kálmán Imre, Csárdáskirálynő operettjéből hallhatott részletet a nagyérdemű, valamint idén is folytatódott a hagyomány, és most is a Radetzky indulóval zárult a 2024-es Újévi Koncert. Az esemény végén a közönség vastapssal köszönte meg a szervezők, és az előadóművészek munkáját.          

A szervezők az előző évekhez hasonlóan most is jótékony célra ajánlották fel a jegyekből befolyt összeget. Idén a Hatvani Kocsis Albert Zeneiskolát támogatják.

Fotó: Albert Péter