Szombaton nemzetközi leány labdarúgó tornát rendeztek a turai sportcsarnokban. A megmérettetést az U17-es korosztály számára szervezték. Az FC Hatvanos lányokhoz Szlovákiából, Ukrajnából, Budapestről és Pécsről is érkeztek versenyzők. A hivatalos megnyitókor együtt álltak fel a pályára, ahol mindenki elénekelte a saját nemzeti himnuszát. Ezt követően pedig megkezdődött a torna, amit a kispályás labdarúgás szabályai szerint játszottak. Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke úgy véli, fontos, hogy a sportolók többféle tornán megmérettessék magukat, különböző játékosokkal álljanak pályára, mert nagyon sokat lehet tanulni az ellenféltől. – Nagyon jó kapcsolatokat ápolunk nemzetközi szinten is több csapattal, őket hívtuk most meg erre a tornára. Emellett fontos szempont volt a szakmaiság is, hogy olyanok jöjjenek el, akik által közösen fejlődhetünk – mondta.

Az FC Hatvan csapata számára egyébként nem idegen a versenyzés, hiszen a lányok a pest megyei szövetség keretein belül is rendszeresen járnak meccsekre. Kondek Zsolt hatvani önkormányzati képviselő elmondta: a városvezetés számára kiemelten fontos a sportélet, éppen ezért támogatják az egyesületeket, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak.

A tornát végül 15 ponttal a Ferencváros csapata nyerte meg, második az Ungvár, harmadik pedig Eperjes lett. A hatvaniak mindössze egy pontot szereztek, így ők a hatodik helyen végeztek.