A Hunyadi téri piacon nőnap előtt egy nappal már több virágárus van jelen, mint egy átlagos napon, de a legnagyobb forgalmat holnapra várják, hiszen hivatalosan március 8-án lesz a nemzetközi nőnap. Ilyenkor a legtöbben virággal kedveskednek hölgy szeretteiknek, választék pedig van bőven. Lehet venni szálas rózsákat, tulipánokat, de népszerűek a tavaszt idéző jácintok, színes nárciszok és egyéb cserepes növények is. – A legjobban a primulát viszik, mert ha a virág lehullajtja szirmait, utána ki lehet ültetni a kertbe és nagyon tartós növénynek számít. De keresik a fokföldi ibolyákat, krókuszokat, ezek mind tartósak és időtállóak – mondta Erdélyi József virágárus.

A nőnapi virágválasztékok mellett már megjelentek a tavaszi dekorációk is, amelyek a közelgő húsvéti ünnepeket idézik. Konczvald Klaudia egyedi alkotásokkal érkezett a piacra, ő saját kezűleg készíti a színes virágkompozíciókat, amelyek nőnapra is kiváló ajándékötletnek számítanak. – Leginkább most a tavaszi hangulatú otthoni dekorációk fogynak, de készítek orchideákat is, illetve virágkosarakat is. Az emberek szeretik a színes, vidám hangulatú alkotásokat, ezekkel kicsit már a tavaszt idézzük – mondta Konczvald Klaudia.

Az uraknak tehát van miből válogatniuk meglepetés gyanánt, többen már meg is vásárolták az ajándékokat. Dányi Róbert azt mondja, ezen a napon szeretné az egész éves gondoskodást és szeretetet meghálálni hölgy ismerősinek. – Nagymamák, édesanyák, hölgyek és asszonyok, mindenki megérdemli, hogy ezen a napon figyelmességet, kedves gesztust kapjanak tőlünk férfiaktól, de természetesen nemcsak ezen a napon kell értékelünk hölgy szeretteinket – mondta Dányi Róbert, aki két szatyornyi százszorszéppel és primulával tért ki a piacról .

Március 8-án a városvezetés is meglepetéssel készül a hatvani hölgyek számára: 18 órakor a Nagy Endre Rendezvényterembe várják az érdeklődőket, ahol három meglepetés sztárvendég is fellép majd, hogy szórakoztassák a vendégeket.

Fotó: Albert Péter