Nagycsoportos óvodások érkeztek a Kodályba, ahol úgynevezett suli bulival várták őket. A gyerekek részt vehettek testnevelési játékokon a tornacsarnokban, ahol egy akadálypályán segítették végig őket, és a kapura dobást is gyakorolhatták. Egy zenés bemutatón pedig dalt tanultak, amit közösen adtak elő. A szervezők készültek továbbá kézműves foglalkozással, ahol a fiatalok bárányt készíthettek, a médiateremben pedig egy 3D rövidfilmet vetítettek nekik a tenger élővilágáról. A programon a kicsik nem csak az iskola légkörével ismerkedtek, a leendő elsős tanítók is bemutatkoztak.

Jagodics István, az iskola igazgatója elmondta: szeptembertől két osztály indul, a szülők ezekbe tudják beíratni a gyermekeiket. – Az egyik osztályunk az értelmi intelligenciát helyezi előtérbe. Itt a gyerekek már első osztálytól emelt óraszámban tanulják a matematikát, majd másodiktól az informatikát, működik továbbá idegennyelvi oktatás, és a sakkjátékot is elsajátítják. A másik osztály az érzelmi intelligencia fejlődését helyezi előtérbe, a tanulók heti négy órában tanulják az ének-zenét és énekkarba járnak. Komplex művészeti oktatásban vesznek részt, amely a bábjátékot, a vizuális kultúrát és a színjátszást foglalja magába – részletezte.

Ugyan a mostani program a leendő elsősöknek szólt, a szülőknek is lesz lehetőségük megnézni a Kodályt, megismerkedni a pedagógusokkal. Szombat délelőtt iskolabemutatót tartanak, ahol az érdeklődők átfogó képet kaphatnak egyebek mellett az oktatási intézményben működő értékközvetítő és képességfejlesztő módszerről. A leendő elsősök ezen a napon továbbá részt vehetnek angol-, matematikai-logikai-, zenei- és kézműves foglalkozáson, valamint népi gyermekjátékokon.