Tortával ünnepeltek a TKD Spirit Egyesület tagjai. Nemrég tért ugyanis haza csapatuk a Finnországban szeptember 4. és 10. között megrendezett ITF Taekwon-do Világbajnokságról. A megmérettetésen Balázs Ervin egyéni férfi erőtörésben aranyérmet szerzett. A sportoló 2018 óta aktívan edz, ezalatt az idő alatt több eredményt ért el, négyszeres magyar bajnok, négyszeres nemzetközi bajnok, Európa-bajnokságon pedig harmadik helyezést szerzett. Balázs Ervin elmondta, hogy a taekwon-do alapja a tisztelet, alázat és kitartás.

Nagyon sokat gyakoroltam és erősítettem. Keresztény ember vagyok, fontosnak tartom az imádkozást, hogy ne csak fizikailag, hanem lelkileg is a legjobb formámat hozzam. Ha mentálisan is kiegyensúlyozott vagyok, akkor tudom a legjobbat nyújtani. Így sikerült megnyernem a világbajnokságot – részletezte.

Szász Péter, a TKD Spirit Egyesület vezetője elmondta, hogy Balázs Ervin versenyszámában 40 sportoló indult. Az első körben maximális pontszámot ért el, svéd ellenfele széttörésnél az első oldalrúgásnál még tartotta a tempót, a második törésnél a négy műanyaglapot azonban már nem tudta ököllel eltörni, a magyar sportolónak viszont sikerült, így ő lett a világbajnok. – Még világbajnokságon sem sikerült négy lapot ököllel eltörni, ez ritka dolog. Nagyon ügyes volt Ervin, büszke vagyok rá – tette hozzá.

Legútóbb 32 éve, 1991-ben az angliai világbajnokságon szerzett magyar sportoló aranyérmet ebben a versenyszámban, akkor Vajky László állt a dobogó tetejére. Ő is eljött az eseményre, ahol a hatvani eredményeket ünnepelték. Az egykori világbajnok elmondta, hogy a szőnyeg széléről izgulta végig Balázs Ervin megmérettetését. – Számomra nem volt meglepetés az eredménye, mert nagyon erős. Amikor 2-3 évvel ezelőtt bekerült a köztudatba, sokan kétkedve fogadták, utána a teljesítménye alapján kivívta mások tiszteletét – fogalmazott.

A világbajnokságon öt fő képviselte Hatvant. Gyerek kategóriában Kukucska József, ifjúsági kategóriában Fábián Eszter és Bőze Balázs, felnőtt kategóriában pedig Balázs Ervin és Szász Péter indult a megmérettetésen. Magyarországot a férfi erőtörő csapat tagjaként képviselte Balázs Ervin és Szász Péter, akik bronzérmet szereztek. A világbajnokságon csaknem 60 ország, több mint 1100 sportolója képviselte hazáját, Magyarországról 23 fő vett részt az rendezvényen.

Fotó: TKD Spirit Egyesület
Galéria: Albert Péter