Táncelőadások, népzene és versmondás is szórakoztatta a közönséget a Daliban kedden. Hatvanban már hagyomány, hogy a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub megrendezi a humor-és táncfesztivált, ahol minden a jókedvről és nevetésről szólt, a művelődési házat megtöltötték a mosolyok. Berkes Jánosné a klub vezetője azt mondta, fontosnak tartják, hogy rendszeresen találkozzanak más szépkorúakkal is, mert számukra a közösség ereje és összetartása sokat jelent. – Úgy érzem, ez kölcsönösen feltölt minket, ezért szívesen megyünk egymás településére szerepelni. Az ember ezalatt az idő alatt elfelejti a gondokat és problémákat, nagyon jó, hogy így kitágul a világ, tapasztalatot is szerzünk egymástól, elbeszélgetünk és ugyanúgy, ahogy heti rendszerességgel fontosnak tartjuk a klubfoglalkozásokat, ezek a rendezvények is kihagyhatatlanok számunkra – hangsúlyozta.

Az eseményen több mint 200-an vettek részt, hiszen nemcsak Hatvanból, hanem az ország több pontjáról is érkeztek közösségek, például Recskről az Örökzöld Társulat Nyugdíjas Klub tagjai, akik tánctehetségüket mutatták meg. – Nagyon örülünk neki, hogy meghívtak bennünket, a csapatunk tagjai már harmadik alkalommal érkeztek, én most vagyok itt először, mert nemrég csatlakoztam hozzájuk. A tánccsoportunk tíz főből áll, de a kísérőkkel együtt 19-en jöttünk, és nagy örömmel utaztunk Hatvanban, mert a többiek nagyon sok jót mondtak már erről a rendezvényről – közölte.

A fesztiválra meghívást kapott az Országos Vasutas Nyugdíjas Klub elnöke, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke, valamint Hatvan Város Önkormányzatának képviselői is. Horváth Richárd polgármester beszédében azt mondta, elismerés és köszönet jár az idősebb generációnak, hiszen az ő tevékenységük példaértékű mindenki számára. – Hatvanban nagyon aktívak a nyugdíjas klubok és én nagyon szeretem, amikor meghívnak minket a programjaikra, mert abból a humorból, amely őket áthatja én is kapok, és akkor még nem is beszéltem a szeretetről, amellyel szemlélik a világot, és amelyből bőkezűen adnak másoknak – emelte ki. A humor-és táncfesztiválra a szépkorúak házi süteménnyel is készültek, az eseményt táncmulatság zárta.