Megtartották a tanévnyitó ünnepséget a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban. A programra többek között eljöttek az új, illetve a már több éve az intézménybe járó hallgatók is. Szinyei András alpolgármester köszöntő beszédében elmondta, büszke arra, hogy a városban egy ilyen sikeres és hatékony intézmény működik. Arne Ziegenbein, a Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a 8. tanévben összesen 32 hallgató kezdi meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetem, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem képzésén, melyből 14 tanuló Bosch dolgozó.

Hozzátette, hogy az autóipari elektronikai gyártás jövőjének alakításához, szükség van magasan képzett munkatársakra. Az új high-tech technológiák sokkal összetettebbek, mint a jelenlegi, a hatvani telephely pedig élen jár ezeknek a termékeknek a gyártásában.

Az eseményen dr. Csekő Katalin, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának dékánja hivatalosan is megnyitotta a tanévet. Dr. Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánja beszédében hangsúlyozta: náluk komoly követelményeknek kell megfelelniük a diákoknak, nincs ez másképp Hatvanban sem. A tanévnyitó Tábik Virág a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium diákjának szavalatával ért véget.

Fotó: Albert Péter