Népszerű a HatvanAPP a lakosság körében, eddig közel 1500-an töltötték le az alkalmazást. Az applikációban egy nyereményjáték is elindult, amelynek az ötödik nyertese Németh Andrea lett. A Hatvany Lajos Múzeum, Rippl-Rónai kiállításának családi belépőjét Horváth Richárd polgármester adta át a kulturális intézményben. A nyereményjáték mellett naprakész információkat is találhatnak a hatvaniak az app felületén – mutatott rá a polgármester:  

„Például a Rippl-Rónai kiállításról is kaphatunk üzeneteket az applikációban arról, hogy az adott pillanatban éppen mi történik. Ennek a kapcsán elindult egy nyereményjáték, és most ebben a játékban éppen egy négy személyre szóló belépőt adtunk át a nyertesnek, aktuálisan a Rippl-Rónai kiállításra.”

Horváth Richárd hozzátette, hogy bár az applikáció első játéka ezzel véget ért, most újabb lehetőséget kap mindenki a nyerésre a hatvani alkalmazás felületén novemberben. Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva egy kvízjátékkal találkozhatnak a felhasználók, amelynek a nyertesei egy könyvet vihetnek majd haza.

A környezetvédelmi kampányhoz kapcsolódik a Pro Natura Mozgalom, Őszi Szemétszedési Akciója is. Aki csatlakozni szeretne, azt a Kisfaludy és a Delelő utca sarkán várják majd a szervezők, november 18-án, reggel kilenc órakor.