A Hatvani 5. Számú Általános Iskola előtt álló fedett biciklitároló is a Közösségi Költségvetés keretösszegéből valósult meg. Az ötlet előterjesztője Dohányos Melinda volt, akinek gyermeke abba az iskolába járt. Családjával legtöbbször kerékpárral közlekednek a városon belül, ezért tartotta fontosnak a tárolóhelyek bővítését az oktatási intézményeknél. Ezen kívül a strandon megépült csúszda is az ő felvetése volt. Dohányos Melinda elmondta, hogy a családtagjaival már harmadik alkalommal ültek le közösen ötletelni. Hozzátette, most is több elképzelésük van, azért ment a városházára, hogy ezeket leadja. 

A biciklizés nálunk fő téma, sokat járunk biciklis utakon is, de kisebb távoknál nem mindig van nálunk szerelőcsomag. Múltkor például leesett a lánc az egyik bicikliről menet közben, és haza kellett fordulnunk Újhatvanból. Azt szeretnénk, ha a város két-három helyszínén lebetonozott szerelőpultok valósulnának meg – részletezte.

A javaslatok előterjesztésénél fontos, hogy az elképzelésnek bele kell férnie a Közösségi Költségvetés 100 millió forintos keretösszegébe, az önkormányzat hatáskörébe kell, hogy tartozzanak, illetve meg kell felelniük a hatályos jogszabályoknak és rendeleteknek. 

Az ötleteket a postaládákba eljuttatott projektlapon vagy a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon lehet benyújtani. Az űrlapokon meg kell adni a kitöltő teljes nevét és címét, illetve az elérhetőségét, majd ezt követően a projektet kell ismertetni. Az online felületen a küldés gomb megnyomásával lehet véglegesíteni az ötletet, személyesen pedig a városháza bejáratánál található urnába is elhelyezhetők az ívek. Eddig több mint 110 ötlet érkezett, november 13-ig azonban még bárki leadhatja az ajánlását.